Gündem

Bu fiyatlara kim dur diyecek?

Yeme içme sektöründeki pahalılığın önlenememesi, Gaziantep’in imajını da yerle bir etti. Gastronomi unvanını alan kent artık, ‘GASTRO-KAZIK’ kenti olarak anılmaya başlandı.Bunun son örneği olarak bir vatandaş, Orkide pastahanesi'nde yediği kahvaltının 4219 tl  fişini paylaştı.

Gaziantep'te 3 kişinin  Orkide Pastahanesi'nde  yediği kahvaltının  maliyeti dudak uçuklattı. 4  bin 219 lira ödenen aynı kahavaltının Şanlıurfa’da Göbeklitepe Gastronomi Merkezinde tutarı ise neredeyse yarısı kadar.

Gaziantep'te 3 kişinin yediği  kahvaltın̈ın maliyeti adeta dudak uçuklattı. Gaziantep’in bilinen ünlü Orkide Pastahanesi   gelen hesap keyifleri kaçıracak cinsten.Serpme kahvaltı 3 kişilik 1500 tl,  1 adet Katmer  500 tl,  3 kisilik Portalak suyu 345 TL fiyat çekildi. Hesap sonrası şoka giren aile bir daha dışarıda yemek yemeye ise tövbe etti!

Sosyal medyada paylaşılan bir adisyonu görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

AddText_06-12-11.11.53-i666963a7371d8.jpg

 

NEDEN BU KADAR ARTTI? 

Yetkilileri  göreve davet eden vatandaşlar, fiyatların bu kadar artmasında Gastronomi Festivalinin de etkisinin olduğunu düşünüyor. Gaziantep dışından misafirliğe gelen ve toplamda 3 kişinin yediği kahvaltının  maliyeti ise 4219 TL.. Bu arada 3 sene önce fiyatlar uygunken kalite daha yüksekti.Pahalı sattıkları yetmezmiş gibi kaliteden Gaziantep’te yeme içme sektöründeki pahalılık nedeniyle yemek yemek artık vatandaşların  sikayeti ardi arkasi kesilmiyor.