Ekonomi

GSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU:

-“HER KOŞULDA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

 

-GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ:

-“EKONOMİDE TOPARLANMA İÇİN SANAYİCİLER OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPIYORUZ, YAPMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

 

 

Toplantıda, güncel ekonomik gelişmeler, sektörel sorunlar, gündemdeki konular, iş dünyasının talep ve önerileri değerlendirilerek GSO’nun çalışmaları ve projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep'in sanayisi, ihracatı, istihdam olanakları, kültürel ve gastronomi değerleriyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyeli artırmak adına yürütülen çalışmaların kent adına çok değerli girişimler olduğunu söyledi.

 

Mevcut ekonomik koşullar ve küresel sorunlar karşısında firmaların türlü zorluklarla faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Konukoğlu, üretim, ihracat, yatırım ve istihdamdaki sürdürülebilirliğin önemine vurgu yaptı.

 

Avrupa Birliği ülkelerinde ve özellikle Almanya’da yaşanan sıkıntılara değinen Konukoğlu, Almanya’nın gıdadan giyime kadar en büyük tedarik sağladığı ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini belirterek, “Bu sebeple Almanya başta olmak üzere İspanya ve Fransa’daki sorunların pazarımız olan diğer AB ülkelerine de yayılmamasını diliyoruz. Maalesef, Suriye, Irak ve bölge ülkelerindeki yaşanan sıkıntılar ve Rusya-Ukrayna savaşı ticaretimizi olumsuz etkiliyor. Ancak sanayiciler olarak biz şartlar ne olursa olsun mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

 

Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Konukoğlu, “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in de belirttiği gibi 2025 yılının ikinci yarısında ekonomide bir rahatlama bekleniyor. Enflasyon konusu çok önemli ve dezenflasyonun devamlılığı için mücadele ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin ardından ABD tarafında da faiz indirimi beklentisine dikkati çeken Konukoğlu, faiz oranlarının yüksek olduğuna işaret ederek, faiz indirim kararlarının süreç içeriisnde olumlu yansımalarının olacağını sözlerine ekledi.

 

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

 

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında, 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Güncellenen OVP’nin ülkemiz ekonomisi adına kritik öneme sahip olduğunu dile getiren Ünverdi, “Şu bir gerçektir ki, öngörülebilirlik ve piyasa dengelerinin yerinden oynadığı bir dönemde; geçtiğimiz yıl açıklanan ve güncellenerek devam eden OVP programı ile rasyonel/gerçekçi adımlar atılmaktadır. Çok zorlandığımız da bir gerçektir ama süreci ekonomimiz adına düzlüğe çıkış ve bir kurtuluş reçetesi olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.