YEREL HABERLER

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘ORYANTASYON’ Heyecanı Yaşandı!

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne yerleşerek kayıt yaptıran yeni öğrencilerin üniversiteyi, üniversite hayatını tanıması, kariyer yol haritalarını hazırlayabilmesi ve birbirleri ile kaynaşabilmesi için düzenlenen; “ORYANTASYON’24 - Üniversite Hayatına Giriş Dersi”, Gösteri ve Sanat Merkezi başta olmak üzere, üniversitenin tüm birimlerinde bir hafta boyunca yapılan kapsamlı bilimsel, kültürel ve sportif etkinlikler ve seminerler ile gerçekleştirildi.

ORYANTASYON’24’e katılan yaklaşık 2000 yeni HKÜ öğrencisi, üniversite hayatına hızlı ve verimli bir giriş yapmış olmanın mutluluğunu yaşadı.

HKÜ, TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA YER ALIYOR

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı'nda yaptığı konuşmada, üniversitemizin son yıllardaki büyük başarılarına dikkat çekerek, “500 bin metrekarelik açık hava yerleşkesi ile HKÜ, Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyor. 2024 yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması'nda, 200 üniversite arasında genel memnuniyet sıralamasında 8. sıraya, vakıf üniversiteleri arasında ise 3. sıraya yerleşmek bizim için büyük bir gurur kaynağı. Ayrıca, %57 bursluluk oranıyla en çok burs sağlayan üniversitelerden biri olduğumuzu vurgulamak isterim. Çevreci ve sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda kampüsümüzde on bine yakın fidan dikildi ve Sıfır Atık Belgesi ile Yeşil Kampüs belgeleri almaya hak kazandık.