Arama

AİLE HEKİMLİĞİ VE ÇALIŞANLARI YÖNETMELİĞİNE KARŞI MÜCADELEMİZİ BAŞLATIYORUZ

Aile Sağlığı Çalışanlarının Hakları Daha da Kısıtlandı: Yönetmeliğini Kabul Etmiyoruz!

09/11/2024 07:02 | Son Güncelleme : 03/12/2024 09:23 | Müslüm OKATAN


AİLE HEKİMLİĞİ VE ÇALIŞANLARI YÖNETMELİĞİNE KARŞI MÜCADELEMİZİ BAŞLATIYORUZ

1 Kasım 2024 tarihinde yürürlüğe giren Aile Hekimliği ve Çalışanları Yönetmeliği, aile hekimliği çalışanlarının haklarını daha da kısıtlayarak mevcut sorunları daha da derinleştirdi. Sağlık çalışanlarının haklarını savunmak amacıyla AHEF (Aile Hekimliği Çalışanları Federasyonu) tarafından 19 Ekim 2024 tarihinde Ankara’da büyük bir miting düzenlenmiştir. Mitingde yaklaşık 7.000 sağlık çalışanı bir araya gelirken AHEF, Sağlık Bakanı ile eylemden bir gece önce de sendikaların katıldığı bakanlıkta görüşmeler gerçekleşmiştir. Ancak, yönetmeliğin yürürlüğe girmesi engellenememiştir. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntıların daha da artmasının üzüntüye yol açtığını belirten Sahim-SEN Başkanı Özlem Akarken, ‘‘Çalışanlarımızın haklarını mağduriyetlere karşı savunmaya devam edeceğiz ve hukuki desteği her zaman sağlayacağız." dedi. 

 

Sağlık alanında ülkemizde son zamanlarda olumsuz gelişmeler yaşandı ve son olarak ‘‘Yenidoğan Çetesi’’ gibi insanlık dışı gelişmeler gündem oldu.  Sağlık sistemi şimdi de 1 Kasım’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği ve Çalışanları Yönetmeliği ile tekrardan gündeme gelmiş durumda. 1 Kasım 2024 tarihinde yürürlüğe giren Aile Hekimliği Yönetmeliği, aile hekimliği çalışanlarının çalışma şartlarını iyileştirmek bir yana, var olan sorunları daha da derinleştirdi ve yaşam koşulları zorlaştırdı. Sahim-SEN Başkanı Özlem Akarken, yeni yönetmeliğin aile sağlığı çalışanlarının uzun zamandır sahada yaşadığı sorunları daha da derinleştireceğini ve bu yönetmeliğe karşı harekete geçmek zorunda kaldıklarını ifade etti. 

 

Yeni Yönetmelik Sorunlara Çözüm Üretmiyor!

1982 T.C. Anayasası ve 4688 sayılı Kanun, memur ve diğer kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanırken, iş bırakma hakkı (grev) yalnızca işçilere verilmiştir. Bu kısıtlamalar, aile hekimliği çalışanlarının taleplerinin yasal çerçevede nasıl ifade edileceği konusunda önemli engeller oluşturuyor. Sahim-SEN yönetimi, sağlık çalışanlarının taleplerinin duyulması için yasal sınırlar çerçevesinde hareket etme gerekliliğini vurguluyor. Yönetmeliğin getirdiği olumsuzluklar nedeniyle sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının daha da zorlaştığını ve hak kayıplarının arttığını belirten Özlem Akarken, “Çalışanlarımızın haklarını savunmaya vatandaşımız nitelikli sağlık sisteminden yararlanması için mücadeleye devam edeceğiz ve üyelerimize her daim hukuki destek sağlayacağız. Bu yeni düzenleme, çalışanlarımızın sahada yıllardır yaşadığı sorunları daha da derinleştirecek nitelikte.’’ dedi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Kış geldi, acil servisler doldu taştı

Kış geldi, acil servisler doldu taştı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeliz Karakan, üst solunum yolu şikayetiyle hastanelere başvuranların sayısında ciddi artış gözlemlendiğine dikkat çekerek, hastalıklardan korunmak için alınması gereken önlemleri sıraladı.

10 ay önce