Arama

ALİ YÜKSEL: AKARYAKIT FİYATLARI HALKIN, ÇİFTÇİNİN VE SANAYİCİNİN BELİNİ BÜKÜYOR

21/09/2026 07:01 | Son Güncelleme : 21/09/2026 08:30 | Müslüm OKATAN


ALİ YÜKSEL: AKARYAKIT FİYATLARI HALKIN, ÇİFTÇİNİN VE SANAYİCİNİN BELİNİ BÜKÜYOR

 

Siyasetçi Ali Yüksel, akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışa dikkat çekerek, yükselen fiyatların halkın, çiftçinin ve sanayicinin belini büktüğünü söyledi. Geçtiğimiz hafta 100 TL seviyesine yaklaşan akaryakıt fiyatlarının ekonomik hayat üzerindeki etkisine dikkat çeken Yüksel, artan maliyetlerin her alanda hissedildiğini ifade etti.

AKARYAKITTAKİ ARTIŞ GİDEREK DERİNLEŞİYOR

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan yükseliş, vatandaşların yanı sıra üretim ve ticaret sektörlerinde de maliyetleri artırıyor. Özellikle ulaşım ve taşımacılık giderlerinin yükselmesi, birçok ürünün üretim ve satış maliyetlerine doğrudan yansıyor.

Ali Yüksel, akaryakıt fiyatlarının geldiği seviyenin ciddi bir ekonomik yük oluşturduğunu belirterek, fiyat artışlarının günlük yaşamdan üretime kadar geniş bir alanda etkisini gösterdiğini dile getirdi.

ÇİFTÇİNİN ÜRETİM MALİYETİ ARTIYOR

Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişten en fazla etkilenen kesimlerden birinin çiftçiler olduğunu belirten Yüksel, tarlada kullanılan traktörden ürünlerin taşınmasına kadar birçok aşamada akaryakıt maliyetinin bulunduğuna dikkat çekti.

Yüksel, artan mazot maliyetlerinin çiftçinin üretim giderlerini yükselttiğini ve bunun tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından önemli bir sorun oluşturduğunu ifade etti.

SANAYİCİNİN MALİYET YÜKÜ AĞIRLAŞIYOR

Sanayi sektöründe de enerji ve ulaşım maliyetlerinin önemli bir gider kalemi olduğuna dikkat çeken Yüksel, akaryakıt fiyatlarındaki artışın üretim maliyetlerini doğrudan etkilediğini söyledi.

Yüksel, üretim maliyetlerinin yükselmesinin yalnızca sanayiciyi değil, ürünlerin piyasaya ulaşma sürecini de etkilediğini belirtti.

“HALKIN ÜZERİNDEKİ YÜK AZALTILMALI”

Akaryakıt fiyatlarının 100 TL seviyesine kadar yükselmesinin ciddi bir tablo ortaya koyduğunu ifade eden Ali Yüksel, halkın, çiftçinin ve sanayicinin üzerindeki maliyet baskısının azaltılması gerektiğini vurguladı.

Yüksel, akaryakıt fiyatlarının ekonomik hayatın tamamını etkilediğine dikkat çekerek, vatandaşın alım gücünün korunması ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.