Arama

Antep kültürü dünyaya tanıtılacak

:16Karkamış mermilerin gölgesinde kaldı Haberler Kültür Sanat Antep kültürü dünyaya tanıtılacak Gaziantep, 14-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali ile gastronomi kültürünü uluslararası arenada sergilemeye hazırlanıyor. Michelin yıldızlı şefler, yerli ve yabancı katılımcılarla dolu etkinlik programı, gastronomi şehrinin lezzetlerini ve kültürünü dünyaya tanıtacak

11/09/2024 07:42 | Son Güncelleme : 19/09/2024 01:12 | Müslüm OKATAN


Antep kültürü dünyaya tanıtılacak

Gastronomi şehri Gaziantep, bu yıl 14-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan GastroAntep Kültür Yolu Festivali ile mutfak kültürünü uluslararası platformda tanıtmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek festival, şehre dünya çapında bir gastronomi şöleni getirecek.

MUTFAK SANATLARINA DAİR DERİNLEMESİNE BİLGİ EDİNECEK

 

 

Festival kapsamında, Yunanistan, İspanya, Belçika ve İtalya gibi ülkelerden gelen Michelin yıldızlı şefler, Gaziantep’in eşsiz yöresel lezzetlerini tanıtacak. Şefler, festival süresince düzenleyecekleri workshop ve etkinliklerde, kentin coğrafi işaretli ürünlerini kullanarak muhteşem yemekler hazırlayacak. Ziyaretçiler, bu lezzetleri tatma fırsatı bulacak ve şehrin mutfak sanatlarına dair derinlemesine bilgi edinecek.

Festival A A 20240911 35614947 35614940 G A S T R O N O M I S E H R I N I N K U L T U R U G A S T R O A N T E P K U L T U R Y O L U F E S T I V A L I Y L E D U N Y A Y A A C I L A C A K

UNUTULMAZ BİR DENEYİM YAŞAYACAK

Festival Park alanında yer alacak etkinliklerde, çeşitli paneller, söyleşiler, tiyatro gösterileri, geziler, sergiler ve konserlerle katılımcılar unutulmaz bir deneyim yaşayacak. Ayrıca, Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, yerli ve yabancı şeflerle düzenleyeceği yerel yemek yarışmaları ile dikkat çekecek.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.