Arama

CHP’Lİ MERİÇ: “SIĞINMACILARA NE KADAR SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR, BİZE AÇIKLAYIN!”

19/07/2024 08:32 | Son Güncelleme : 07/09/2024 23:41 | Müslüm OKATAN


CHP’Lİ MERİÇ: “SIĞINMACILARA NE KADAR SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR, BİZE AÇIKLAYIN!”

 

Sığınmacılar konusunun Türkiye’nin önündeki acil problemlerin başında geldiğini ifade eden Melih Meriç, “2011 yılından beri Suriye'deki çatışmalardan kaçan sivil halk ülkemize akın etmiştir. Plansız, kontrolsüz ve denetimsiz bu göçten ötürü başta Gaziantep olmak üzere sınır illerimiz birçok sorunla karşı karşıya kalmıştır. Türkiye’nin alt yapısı artık her açıdan bu ağırlığı kaldıramamaktadır. Halka götürülmesi gereken hizmetlere ayrılan bütçeler, sayıları milyonları bulan sığınmacılara ayrılmakta, Türk vatandaşları birçok kamu hizmetine ulaşamamaktadır.” dedi.

 

Yaşanan sorunların en başında sağlık hizmetlerine ulaşma konusunun geldiğini belirten CHP’li Meriç, “Sınır illerimizin nüfusuna göre planlanan ve gerek kapasite gerek ise birçok dalda yetişmiş uzman doktor açığı bulunan hastaneler bir de üstüne Suriyeli vatandaşlara öncelikli sağlık hizmeti verilmesiyle, vatandaşlarımız sağlık hizmetine erişemez hale gelmiştir.  Kim hangi hizmeti alıyor, ayrılan bütçenin miktarı nedir, kimse bilmiyor. Suriyelilerin aldıkları sağlık hizmetleri hakkında kamuoyunun şeffaf bir şekilde bilgilendirilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

       

Melih Meriç, konuya ilişkin olarak Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na şu soruları yöneltti:

 

1.   2011 yılından günümüze yıllar itibariyle iller bazında devlet/üniversite ve özel hastanelerden tedavi alan Suriyeli sayısı kaçtır?

2.   2011 yılından günümüze Suriyelilerin tedavi masraflarının devlet, üniversite ve özel hastanelerdeki toplam tutarı nedir?

3.   2011 yılından günümüze yıllar itibariyle iller bazında devlet/üniversite ve özel hastanelerden kaç Suriyeli vatandaş doğum hizmeti almıştır, bu doğum hizmeti toplam tutarı ne kadardır?

4.   Suriyeliler nedeniyle özellikle sınır illerimizde Türk vatandaşlarının sağlığa erişmekte yaşadığı sorunları çözmeye yönelik planladığınız bir çalışma var mıdır? Var ise detayları nelerdir? 

 

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

MEHMET NACİ ÖZKALALI, ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDU

MEHMET NACİ ÖZKALALI, ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDU

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Mehmet Naci Özkalalı, Şehitkamil halkının desteğini bekliyor.

7 ay önce
AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı kesinleşti

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı kesinleşti

Türkiye Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan seçim öncesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti'nin birçok il için belediye başkan adayını duyurdu. Gaziantep Belediye Başkan adayı ise 15 Ocak'ta açıklanacak.

7 ay önce
ÖZKALALI'DAN 10 OCAK MESAJI

ÖZKALALI'DAN 10 OCAK MESAJI

Şehitkamil Belediyesi Bağımsız Meclis üyesi Adayı Mehmet Naci Özkalalı,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

7 ay önce