Arama

Emeklilere ÖTV’siz araç teklifi Meclis’te! Sadece onları kapsıyor: İşte şartlar...

05/04/2026 04:07 | Son Güncelleme : 20/05/2026 20:57 | Müslüm OKATAN


Emeklilere ÖTV’siz araç teklifi Meclis’te! Sadece onları kapsıyor: İşte şartlar...

 

      

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın Bağ-Kur emeklileri için ÖTV’siz araç kanun teklifi kamuoyunda yakından takip ediliyor. Teklifin detayları netleşirken son durum da merak ediliyor. Sadece Bağ-Kur emeklilerini kapsayan teklifin hangi şartlar istediği belli oldu. Peki Durmaz’ın sunduğu teklifin detayları neler? İşte Bağ-Kur emeklilerini kapsayan ÖTV’siz araç kanunun teklifinin detayları

Teklife göre, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapılarak 5362 sayılı kanun kapsamında esnaf ve sanatkâr sayılan, 5510 sayılı Kanun’a göre 4/1-b kapsamında sigortalı olup yaşlılık aylığı bağlanan vatandaşlara, emeklilik tarihinden itibaren 5 yıl içinde ve bir defaya mahsus olmak üzere binek otomobil alımında ÖTV istisnası sağlanması öngörülüyor.

5 YIL BOYUNCA SATIŞI YAPILMAYACAK

Gerekçe olarak ise mahalle ölçeğinde üretim ve hizmet sunan küçük esnafın hayat pahalılığı ve yüksek vergiler nedeniyle geçim sıkıntı yaşaması olarak belirtildi. İstisnanın ticari kazanca dönmemesi için ÖTV’siz alınan aracın iktisap tarihinden itibaren 5 yıl boyunca devredilememesi şartı konuldu. Doğal afet sonucu aracın hurdaya dönerse aynı istisnadan bir kez daha hak doğması planlanıyor.


Kaynak mynet

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Naci Görür’den Gaziantep’te hissedilen depreme dair flaş açıklama

Naci Görür’den Gaziantep’te hissedilen depreme dair flaş açıklama

Sabah saatlerinde Gaziantep’te de hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Naci Görür meydana gelen depreme dair açıklamalarda bulundu.

10 saat önce
UMUT YILMAZ DA KURBANLIK FİYATLARINI AÇIKLADI

UMUT YILMAZ DA KURBANLIK FİYATLARINI AÇIKLADI

Şehitkamil de kurbanlık satacak Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz fırsatçılara izin vermemek için kurbanlık satışı yapacaklarını açıkladı.

1 gün önce