Arama

Eski Milletvekilinden şok muhtarlık çıkışı "Kapatılsın"

24/02/2024 18:04 | Son Güncelleme : 27/07/2024 06:34 | Müslüm OKATAN


Eski Milletvekilinden şok muhtarlık çıkışı "Kapatılsın"

Türkiye'de tartışılan bir konu haline gelen muhtarlar ile ilgili açıklamada bulunan 2014-2018 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan, 23.Dönem Hatay Milletvekili ve Çevre Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Muhtarlık devrinin E-Devlet'in çıkması ile bittiğini ve devlete fuzuli bir masraf olarak gördüğünü açıkladı.

Türkiye'de son günlerde tartışma konusu haline gelen, devletin bütçesine ek maliyet olduğu belirtilirken konuya ilişkin bir açıklamada 2014-2018 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan, 23.Dönem Hatay Milletvekili ve Çevre Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ten geldi. Öztürk, "Muhtarların işlevi, e-devlet ile bitti. Hala seçilmeleri ve aylık ödeme yapılması anlamlı ve doğru değil. 32 bin 400 mahalle muhtarının işi, sabahtan akşama kadar muhtarlıkta beklemek. Fuzuli masraf yapılmadan Muhtarlıklar kapatılmalı" ifadelerini kullandı.

 

Öztürk ayrıca mahallenin asli görevlerini yerine getiren yapılar inşa edilmeli derken şöyle devam etti: ""Belki muhtarları devlet aparatı olarak görmeyi bırakıp, gerçekten Mahallenin sosyal ağlarını, ihtiyaçlarını takip eden asli görevine getirilmeli. STK’lar için mesela muhtarlar hayati önem taşıyor"

 

Kurulu Başkanlığı yaptı.

Çevre ve Orman Bakanlığı’nda Çevreden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı oldu ve AB izleme çalışmalarında odak noktası olarak projelerinin kıdemli yürütücülüğünü üstlendi.

Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün Çevre konusunda uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 50’nin üzerinde makalesi, bildirisi ve 5 adet kitabı bulunmaktadır.

Öztürk, 23. Dönem’de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu.

Kaynak. Gazete şehir. Com

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bruno Fernandes: Tek hedefimiz Galatasaray'ı yenmek

Bruno Fernandes: Tek hedefimiz Galatasaray'ı yenmek

Manchester United'ın Portekizli orta saha oyuncusu Bruno Fernandes, Galatasaray maçı öncesi konuştu.

7 ay önce
MEHMET NACİ ÖZKALALI, ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDU

MEHMET NACİ ÖZKALALI, ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDU

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Mehmet Naci Özkalalı, Şehitkamil halkının desteğini bekliyor.

6 ay önce