Fatma Şahin: "Gaziantep örnek, lider, önder şehir"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’de ilk ve model niteliği taşıyan Gaziantep OSB Travmatik Acil Durum Hastanesi’ni ziyaret etti.
21/01/2026 08:09 | Son Güncelleme : 21/01/2026 10:16
| Müslüm OKATAN
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’de ilk ve model niteliği taşıyan Gaziantep OSB Travmatik Acil Durum Hastanesi’ni ziyaret etti. Şahin, diğer illerdeki OSB’leri hastaneyi yerinde incelemeye davet ederek projenin örnek bir çalışma olduğunu vurguladı.
Türkiye’nin en büyük beşinci organize sanayi bölgesi olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (GAOSB), iş sağlığı ve güvenliği açısından büyük önem taşıyan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı ve GAOSB iş birliğinde açılan Gaziantep OSB Travmatik Acil Durum Hastanesi, hizmet vermeyi sürdürüyor. 80 yatak kapasitesine sahip hastane, yoğun bakım üniteleri, poliklinikleri, ameliyathaneleri ve fizik tedavi salonlarıyla bölgenin sağlık ihtiyacını karşılıyor.
Hastane, OSB’nin yanı sıra çevre yerleşim yerlerine de hizmet veriyor
Yaklaşık 1 milyar TL yatırımla hayata geçirilen hastane, 300 bin OSB çalışanının yanı sıra Beykent, Fıstıklık ve Kuzeyşehir gibi çevre yerleşim bölgeleri için de önemli bir sağlık merkezi haline geldi. Yaklaşık iki ay önce hizmete açılan hastane, OSB çalışanları ve çevre mahallelerden 40 bine yakın başvuru aldı.
Başta travma vakaları olmak üzere; kimyasal, biyolojik ve nükleer kazalarda ilk müdahalenin yapılabildiği donanımıyla hastane, stratejik konumu nedeniyle hayati bir rol üstleniyor.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Fatma Şahin: "Gaziantep örnek, lider, önder şehir"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’de ilk ve model niteliği taşıyan Gaziantep OSB Travmatik Acil Durum Hastanesi’ni ziyaret etti.
2 saat önce
