Arama

FUTBOL…

27/05/2024 06:24 | Son Güncelleme : 27/07/2024 08:03 | Müslüm OKATAN


FUTBOL…

 

Kapitalist sistemin kitleleri uyuşturmak için icat ettiği bir çok oyunun içinde en fazla tutan ve popüler olanı; futbol.

Galatasaray şampiyon oldu. Olsa ne olmasa ne? Veya Fenerbahçe veya Beşiktaş veya herhangi bir takım… Ne önemi var? Veya ne katkısı var ülke için? Veya o canhıraş kendini parçalayan milyonlarca taraftara ne katkısı var?

Sadece o işi profesyönel olarak yapan futbolculara ve bahis organizatörlerinin dışında kime ne katkısı var? Ve insanlar bizatihi kendilerinin öğütüldüğü bu dişlilerin çarklarına suyu kendileri taşıyorlar.

Üstelik ülkeyi bu kadar çok germesi de cabası.

Allah aşkına bunun mantığını biri bana anlatsın. Bu kadar çok taraftarı olunca ben kendimden şüphe ediyorum acaba sıkıntı bende mi diye. Ben neden anlayamıyorum? Ve bana neden bu kadar salakça geliyor diye kafa patlatıyorum.

Gaziantep’te onlarca Gazze mitingine katıldım. Tümünde de katılımcı sayısı üçyüz-beşyüz kişi arasında idi. Ama bir maç için “ha” desen binlerce kişi meydanlara, stadlara üşüşür.

Yazık… Çok yazık…

O kadar çok beyinlerimiz uyuşturulmuş ki insan umudunu kaybedecek dereceye geliyor.Gazze için bu kadar duyarsız olmamızın, amalarla başlayan cümleler kurup ve İsrail mallarından vazgeçemeyecek kadar esir olmuşluğumuzu gördükçe aylardır içimden yazı yazmak gelmedi. Fakat bu akşam yine Refah’ta çadır kenti vahşice tonlarca bombalarla bombalayan katil israili görüp de yanı sıra futbol kutlamalarını da görünce dayanamadım.Ayrıca bu akşam Gaziantep-Mersin otoyolunda dehşet verici, katliam gibi bir kaza yaşandı. 10 vatandaşımız  vefat etti. Onlarca da yaralı var. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim ve bu trafik konusunu da haftaya yazmak üzere bırakıyorum vesselam. 27.05.2024

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Çin, 2 yıl içinde insansı robotların seri üretimine başlıyor: Dünya nasıl etkilenecek?

Çin, 2 yıl içinde insansı robotların seri üretimine başlıyor: Dünya nasıl etkilenecek?

Çin iki yıl içinde insansı robotları seri üretmeyi planlıyor. Peki uzmanlar, teknolojinin 2035 yılına kadar dünyayı nasıl değiştireceğini düşünüyor?

7 ay önce
İKİDİR AYNI

İKİDİR AYNI

6 ay önce