Gaziantep’te yüzlerce tekstil işçisi grev başlattı
09/02/2025 16:31 | Son Güncelleme : 14/03/2025 02:43
| Müslüm OKATAN

Sanayi ve üretim kenti Gaziantep'te, OSB'de bazi fabrikalarda geçen yil olduğu gibi, bu yilda verilen zamları düşük bulan emekçiler, birçok fabrikada is birakti. Kara Holding Yönetim Kurulu Başkant Bilal Kara'nin eylemdeki isçilerle görüsmesini kayda alan muhabirin üzerine yürümesi ise tepki çekti.
Sanayi ve üretim kenti Gaziantep, Son birkaç yıldır iş bırakma eylemlerine sahne oluyor.işverenlerin verdiği zammı az bulan emekçiler, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yılda iş bırakmaya başladı. OSB'de faaliyet gösteren Karafiber ve Şireci'nin ardından, dün akşam saatlerinde Ak Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan'ın patronu olduğu Çelikaslan Tekstil'de işçilerin iş bıraktığı bilgisi geldi. Soğuk havaya rağmen fabrikaya girmeyen işçiler, isteklerinin yerine getirilmesini istedi ve fabrikalarının önünde beklemeye başladı.
GÖRÜNTÜ ALAN MUHABİRİN ÜSTÜNE YÜRÜDÜ
İlk iş bırakan fabrikalardan birisi olan Karafiber Tekstil'in patronu Bilal Kara, işçilerle konuştu. Konuşma esnasında Evrensel Gazetesi muhabiri alandaydı ve konuşmayı kayda aldı. Bu durumu fark eden Bilal Kara, muhabirin üzerine yürüdü ve kayıt almamasını istedi. Kara'nın tepkisinin ardından alanda bulunanlar devreye girdi ve çekim yapan kişinin muhabir olduğu belirtildi. Daha sonra ortam sakinleşti.






Bunlar da ilginizi çekebilir
Gerginlik Gaziantep Büyükşehir Meclisi’ne sıçradı
10 saat önceGaziantep’ten Şam ve Halep’e teknik destek verilecek
202507 Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi, 2025 Yılı Mart Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi, Başkan Fatma Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan oturumda, Suriye’nin başkenti Şam ve Halep ile belediyecilik alanında iş birliğini artırmaya yönelik mevcut kardeş şehir protokolünün devam ettirilmesi ve yeni bir protokol imzalanması ele alındı.
3 gün önceEkonomide Üretime Katılan Eller Projesi Satış Günleri Başladı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) işbirliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi Satış Günleri" etkinliğin 11’incisi, Sanko Park AVM’de düzenleniyor
4 gün önce