Arama

SABAH’TAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Gaziantep İnternet Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ökkeş Sabah 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı

23/07/2024 16:48 | Son Güncelleme : 18/10/2024 05:15 | Müslüm OKATAN


SABAH’TAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Basının özgür olması gerektiğini vurgulayan GİMDER Başkanı Sabah, 24 Temmuz 1908’in, basından sansürün kaldırıldığı tarih olduğunu belirtti.

Sabah, ‘’ Bu anlamlı tarih ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ basın özgürlüğü olarak kutlanır ve anılır. Kamuoyunun doğru haber almasını sağlayan basının her koşulda özgür olması gerekir. Baskılarla bu kutsal mesleği yıpratmamak lazım. Basında sansürün kaldırılışının 116. Yıldönümü olmasına rağmen basının üzerinde maalesef hala baskı ve engeller var. Günümüzde basının daha özgür olması gerekirken, hala tehdit ve korkuyla basını susturmaya çalışıyorlar. Basın sektörü her dönem bu zorluklarla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Halen de bu mücadeleye devam etmektedir. Biz basın mensupları sadece görevimizi icra etmek istiyoruz. Kamuoyunun doğru haber almasını sağlamak bizim en büyük görevimizdir. Umarız baskı ve tehdit altında kalmadan özgür bir şekilde görevimizi icra ederiz. ‘’ dedi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.