ŞAHİN: “ÇANAKKALE, EŞSİZ BİR FEDAKARLIK DESTANIDIR”
17/03/2025 13:38 | Son Güncelleme : 17/03/2025 19:35
| Müslüm OKATAN

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’ uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Şahin mesajında, “Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, o dönemdeki tüm imkânsızlıklara rağmen, aziz milletimizin bağımsızlığı, onuru ve vatanı uğruna hiç bir fedakarlıktan çekinmediğini gözler önüne seren şanlı bir zaferdir” dedi.
Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerin, “Çanakkale Geçilmez” nidasıyla tarihin akışını değiştirdiğinde, yeni bir yön tayin ettiğini vurgulayan Şahin, Çanakkale Zaferi’nin, tarihten silinmek istenen milletin küllerinden yeniden doğuşuna vesile olduğunu belirtti.
20’inci yüzyıl başlarında, Çanakkale’de bu milletin yedi düvele, dünyanın en güçlü devletlerine karşı verdiği destansı, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin, dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olduğunu vurgulayan Şahin, “Çanakkale, bastığımız yerlerin, binlerce insanın cesaretiyle, gücüyle ve azmiyle nasıl ‘vatan’ toprağına dönüştüğünü bizlere anlatan eşsiz bir fedakarlık destanıdır” ifadelerini kullandı.
Dillere destan bu zaferin, tarihimizin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içinde vatan sevdasıyla, milletimizin gösterdiği eşsiz bir mücadele olduğunu vurgulayan Şahin, “Adını tarihe yazdıran bu zafer, askerlerine ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin, gazilerimizin, analarımızın, bacılarımızın top yekûn Türk milletinin zaferi olduğunu ifade eden Şahin şöyle devam etti;
“Ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş olan bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkılacağının da güvencesidir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Böyle bir geçmişin varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yad ediyor, 110 yıl önce bu topraklarda tarih yazan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tarih boyunca vatanı, devleti, bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi, bugünleri bize armağan eden kahramanlarımızı ve teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızı, saygı, minnet ve şükranla anıyorum”.





