Şehitkamil Meclisi’nde Ucuz Baklava Polemiği: Başkan Yılmaz “Halkımıza Uygun ve Kaliteli Baklava Vermeye Devam Edeceğiz”
01/04/2026 19:15 | Son Güncelleme : 01/04/2026 21:31
| Müslüm OKATAN
Şehitkamil Belediyesi Meclisi’nde baklava polemiği
Şehitkamil Belediye Meclisi Nisan ayı ilk oturumu yapıldı. Umut Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda CHP’li üyeler ile Başkan Umut Yılmaz arasında baklava polemiği yaşandı.
CHP’li Uğur Acıoğlu, belediyenin baklava işine girmemesi gerektiğini belirterek 660 liraya kaliteli baklava yapılamayacağını ifade etti. Artan maliyetlere dikkat çeken Acıoğlu, fıstık fiyatları ve işletme giderleri nedeniyle bu fiyatın gerçekçi olmadığını dile getirdi.
Başkan Umut Yılmaz ise belediyenin bu işi sosyal amaçla yaptığını, zarar edilmediğini ve elde edilen gelirin ihtiyaç sahiplerine aktarıldığını söyledi. Ayrıca bazı büyük firmaların da projeyi desteklediğini belirtti.
Tartışma sırasında taraflar karşılıklı olarak esnaf rekabeti, maliyetler ve belediyenin rolü üzerine görüşlerini dile getirdi. Yılmaz, “Baklavayı uygun fiyata satıyoruz ve halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” derken, Acıoğlu ise bunun esnafı zor durumda bırakacağını savundu.
Toplantıda zaman zaman tansiyon yükselirken, diğer meclis üyeleri de tartışmaya dahil oldu.
