Türkiye’de Bir İlk: Nizipli Ahmet Eren Özyurtseven Tarihe Geçti
19/07/2025 12:44 | Son Güncelleme : 19/07/2025 17:20
| Müslüm OKATAN

TYT ve AYT’de 200’de 200! Türkiye’de Bir İlk: Nizipli Ahmet Eren Özyurtseven Tarihe Geçti
Üniversite sınavlarında ezber bozan bir başarıya imza atıldı! TYT ve AYT sınavlarında yer alan toplam 200 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Ahmet Eren Özyurtseven, Türkiye’de bu başarıya ulaşan ilk öğrenci oldu.
Gaziantep’in Nizip ilçesinden çıkan bu büyük başarı hikâyesi, hem şehirde hem de ülke genelinde gurur kaynağı oldu. Ahmet Eren, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarında tek bir yanlış yapmadan 200 net yaparak iki alanda da Türkiye birincisi olmayı başardı.
Başarıyı sadece çalışmaya değil, disipline ve doğru stratejiye borçlu olduğunu belirten Ahmet Eren, ailesine, öğretmenlerine ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.
Ahmet Eren Özyurtseven’in ismi, Türk eğitim tarihinde "her iki sınavda da tüm soruları doğru yanıtlayan ilk öğrenci" olarak altın harflerle yazıldı.






Bunlar da ilginizi çekebilir
Vali Çeber'den 15 Temmuz Mesajı!
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı
5 gün önce