Arama

CELAL GÖRMEZ UYARDI

05/06/2025 06:38 | Son Güncelleme : 06/06/2025 16:30 | Müslüm OKATAN


CELAL GÖRMEZ UYARDI

 

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkan Adayı Celal Sabri Görmez, son dönemde artış gösteren ve kendilerini kuyumcu olarak tanıtarak vatandaşlardan yüksek kazanç vaadiyle para toplayan kişi ve oluşumlara karşı kamuoyunu uyardı. Görmez, bu tür girişimlerin hem vatandaşın mağduriyetine yol açtığını hem de kuyumculuk mesleğinin itibarını zedelediğini belirterek, vatandaşlardan bu tür kişilere kesinlikle itibar etmemelerini istedi.

 

“KUYUMCULUK MESLEĞİNİ ZEDELEYENLERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

Kuyumculuk mesleğinin yıllara dayanan birikim, güven ve ahlak üzerine kurulu olduğunu belirten Gaziantep Kuyumcular Odası Başkan Adayı Celal Sabri Görmez, bazı fırsatçı kişilerin bu itibarlı mesleği kullanarak yasa dışı yollarla kazanç sağlamaya çalıştığını ifade etti. “Son zamanlarda bazı şahıslar, kuyumcu olduklarını iddia ederek yüksek kâr vaadiyle vatandaşlardan para topluyor. Bu kişiler ne kayıtlı kuyumcudur, ne de mesleki yeterliliğe sahiptir. Tamamen aldatma ve dolandırıcılık üzerine kurulu bu düzenlere karşı hem vatandaşlarımızı hem de meslektaşlarımızı uyanık olmaya çağırıyorum,” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZ ARAŞTIRSIN, SORGULASIN”

Yeni dönemin en güçlü Başkan adayı olarak gösterilen Celal Sabri Görmez, açıklamasında vatandaşlara çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Size yüksek kar vaat eden, altın alım-satımı ya da yatırım danışmanlığı kisvesi altında para toplayan kişileri mutlaka araştırın. Bu kişilerin Kuyumcular Odası’na kayıtlı olup olmadığını, iş yerlerinin resmi olup olmadığını sorgulayın. Lütfen sadece tanınmış, uzun yıllardır bu işi yapan, vergi mükellefi ve odalara kayıtlı kuyumculardan hizmet alın.” dedi.

 

“SEKTÖRÜN İTİBARINI KORUMAK İÇİN ADAY OLDUM”

Başkan adaylığı sürecinde mesleğin itibarını, güvenilirliğini ve kurumsal yapısını güçlendirmeyi amaçladığını belirten Celal Sabri Görmez, sahte kuyumculuk faaliyetleriyle mücadele etmeyi öncelikli hedefleri arasında gördüğünü söyledi. “Kuyumculuk, sadece ticaret değil; aynı zamanda bir güven işidir. Bu güveni sarsan her girişim, biz gerçek kuyumcuları da mağdur ediyor. Biz hem vatandaşımızı hem de mesleğimizi bu tür yapılardan koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

CELAL GÖRMEZ UYARDI

CELAL GÖRMEZ UYARDI

1 gün önce
AK Parti Gaziantep’ten Çevre Haftası’na Duyarlı Dokunuş

AK Parti Gaziantep’ten Çevre Haftası’na Duyarlı Dokunuş

AK Parti Gaziantep Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

2 gün önce