Arama

MUZ CUMHURİYETİ

11/06/2024 07:37 | Son Güncelleme : 27/07/2024 04:23 | Müslüm OKATAN


MUZ CUMHURİYETİ

MUZ CUMHURİYETİ

Yine, yeniden, her zaman ki gibi aniden, bir akşamüstü, akıllarına estiği gibi deli dumrul misali bir vergi ile karşı karşıya bırakıldı vatandaş.

Her zaman en ufak bir şey de “burası muz cumhuriyeti değil” diye dem vuran iktidar yetkilileri, muz cumhuriyetinde bile olamayacak bir şekilde otomotivde sadece Çin menşeli araçlara %40 ek vergi uygulamaya soktular.

Hiçbir akla mantığa sığmayan ülke ekonomisine bir katkısı olmayan aksine götürüsü olan bu verginin kimin için, ne için uygulandığının, hangi otomotiv kartellerine ve lobilerine kurban edildiğinin de aşikar olduğu ayan beyan ortadadır. Bu lobilerin baskısına dayanamayan iktidar yetkilileri bu uygulamadan derhal vazgeçmelidirler.

Ki bu araç fiyatlarının kendi uyguladıkları politika sayesinde gevşediğini düşünüyorlarsa çok yanılıyorlar; araç fiyatlarının böyle gevşemesinin yegane sebebi ucuz Çin menşeli araçların piyasaya girmeleri sayesindedir. Ayrıca devletin politikalarına güvenip bu araçların ithalatı için yatırım yapan distribütörlerin, işadamlarının iflası demektir. Koskoca ülke çapında dağıtım ağları servisler vs.  yatırımları heba olup gidecek. Devlette devamlılık esastır.

Politika değişikliğine gideceksen eğer en az bir yıl öncesinden haber edersin. Sektördeki unsurlar ona göre pozisyon alırlar. Kaldı ki vatandaş da kendi bütçesine göre bir pozisyon alır.

Bir de sadece Çin menşeli araçlara ek vergi uyguluyorum ne demek ya? Ayrıca Çin de Türk mallarına neden %40 ek vergi uygulamasın?

 Böyle bir şey olur mu?

Evet bizde oluyor maalesef.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Çin, 2 yıl içinde insansı robotların seri üretimine başlıyor: Dünya nasıl etkilenecek?

Çin, 2 yıl içinde insansı robotların seri üretimine başlıyor: Dünya nasıl etkilenecek?

Çin iki yıl içinde insansı robotları seri üretmeyi planlıyor. Peki uzmanlar, teknolojinin 2035 yılına kadar dünyayı nasıl değiştireceğini düşünüyor?

7 ay önce
İKİDİR AYNI

İKİDİR AYNI

6 ay önce