Arama

SU KESİNTİLERİ BIKTIRDI!

Gaziantep’te son haftalarda bakım ve onarım çalışmaları kapsamında yaşanan su kesintileri vatandaşları canından bezdirdi. Pazar günü ve dün toplam 70 mahallede su kesintisine giden GASKİ, bugün de 36 farklı noktada planlı su kesintisine gidecek. Hava sıcaklıklarının arttığı kentte su tüketimindeki artışa bağlı olarak yaşanan kesintiler, vatandaşları canından bezdirdi.

11/06/2024 09:45 | Son Güncelleme : 27/07/2024 02:58 | Müslüm OKATAN


SU KESİNTİLERİ  BIKTIRDI!


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kentin 50 yıllık su sorununu ortadan kaldıracağı iddia edilen Düzbağ Projesi de su sorununa çözüm olmadı. İklim değişikliği ile birlikte yaşanan kuraklık, Gaziantep’te de su kullanımının artmasına neden oldu. Artan su tüketimi ile birlikte Gaziantep’te su kesintileri hortladı. GASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Gaziantep’te son bir haftada kesintiler yapmak zorunda kaldıkları ve bunun nedenleri açıklandı. Açıklamada, yağışların mevsim normallerinin altında kaldığı ve aşırı su tüketiminden dolayı üst kotalı mahallelerde su yetersizliği yaşandığı belirtildi. Depolardaki rezervlerin azalması nedeniyle su kesintileri yaşandığı ifade ediliyor.

70 MAHALLEDE SU KESİNTİSİ YAPILDI

GASKİ tarafından yapılan açıklamanın ardından Gaziantep genelinde su kesintilerinin arttığı görüldü. Geçtiğimiz Pazar günü ve dün 70 mahallede su kesintisi yaşandı. Bugün ise 36 farklı bölgede su kesintisine gidileceği GASKİ tarafından yapılan yazılı açıklama ile bildirildi. GASKİ’den yapılan son açıklamada, ‘“Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından planlanan su kesintileri kapsamında 11 Haziran Salı günü şehrin belirli bölgelerine su verilemeyecek.

36 NOKTADA SULAR KESİLECEK

Şahinbey ilçesinde 09.00-21.00 saatleri arasında, 75.Yıl, Cumhuriyet, Çağdaş, Geylani, Güneş, İstiklal, Kurbanbaba, Mimarsinan, Turan Emeksiz, Ulaş, Yeşilevler ve Yukarıbayır Mahalleleri;

Şehitkamil ilçesinde 09.00-21.00 saatleri arasında 5.Zırhlı Tugay, Alpaslan, Atatürk, Batıkent, Belkız, Beykent, Bölge Trafik, Burak, Büyükpınar, Erikçe Mesire Alanı, GATEM, Gazikent, Güvenevler, İbrahimli 2, Karacaahmet, Merveşehir, Sanayi, Sancaktepe, Selahattin Eyyübi, Seyrantepe, Şehirgösteren, Şirinevler, Umut ve Yeni Cezaevi mahallelerinde su kesintisi olacak’’ ifadeleri yer aldı.

14 HAZİRAN’A KADAR DEVAM EDECEK

Saatler süren su kesintileri ise vatandaşları canından bezdirdi. Hava sıcaklıklarının arttığı kentte vatandaşlar, su gereksinimlerinin arttığını bu nedenle kesintilerin daha kısa süreli olması gerektiğini savundu. GASKİ Genel Müdürlüğünden daha önce yapılan açıklamada, kesintilerin 14 Haziran’a kadar devam edeceği bildirilmişti.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Hakan Fidan'dan Brüksel'de diplomasi trafiği!

Bakan Hakan Fidan, Brüksel'de bugün yapılacak olan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya geldi.

7 ay önce
Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalyalının yazı bitmiyor! Kasım ayında sörf yaptılar

Antalya’nın Alanya ilçesinde sahile inen bir grup, 24 derece sıcaklığındaki denizde 6 saat boyunca sörf yaparak denizin tadını çıkardı.

7 ay önce
'Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi'yle engellilerin yüzü güldü

'Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi'yle engellilerin yüzü güldü

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesinin projesi kapsamında hayırsever desteğiyle 150 engelliye akülü araç hediye edildi.

7 ay önce